Teun van der Laan (30) kwam bij het eten van sushi op het idee om de pakkentas opnieuw uit te vinden als sushirol. Het resultaat is, na anderhalf jaar ontwikkelen en zoeken naar de juiste fabrikant en materialen, eind vorig jaar op de markt als Rollor. Een kloeke koker, mooi afgewerkt met een helblauwe voering, twee handgrepen en een schouderstrap. Maar nu die belofte van Van der Laan en zijn compagnon Robert Hoes: met gepatenteerde rollology technology houdt de Rollor elk pak kreukvrij. Het rollen en een opstaande rand van stevig foam zorgen daarvoor.
Zodra je de gesp die de reuzensushirol bijeenhoudt opentrekt strekt zich ruim anderhalve meter tas uit, met aan de voet de gebruiksaanwijzing die toont hoe je je jasje bovenin legt, op een knaapje dat kan meerollen in de koker. De broek past er dwars onder, en dan begint het rollen. Even opletten dat het pak kreukvrij inrolt, maar de speling die de Rollor biedt lijkt voldoende om ons luchtige scheerwolletje niet in de knel te brengen. Maximaal 24 uur garanderen de Rollormannen een kreukvrije reis. Daar maakt een testpiloot meteen 3 volle dagen van, en wat blijkt? Het kostuum komt inderdaad exact zo eruit als het erin ging.
Een apart hebbeding, die rollor. Zwaarder dan een pakkentas, maar fraaier om te zien. ‘En je kunt er wat ruwer mee omgaan dan met zo’n tas: prop hem in je koffer, draag hem over je schouder op de fiets. Mensen hebben er ook behoorlijk wat bekijks mee,’ zegt uitvinder Van der Laan. ‘De douane is nogal eens nieuwsgierig, of wil ermee op de foto.’ En verkopen doet hij, ondanks zijn gerechtsvaardigde prijs van 179 euro, heel goed. ‘We liggen in zeventig winkels in de Benelux, in El Corte Inglés in Spanje en in de UK. Binnenkort gaat de Society Shop ons ook voeren, dat is ook een mooie erkenning.’ Eigenlijk missen wij vooral een verwenversie van leer met koperen accenten. ‘Dat laten we graag aan licentienemers over,’ zegt Van der Laan. ‘Ik ben uitvinder en zoek andere producten om de technologie op toe te passen’. En die zijn al gevonden, in de verpakkingswereld: de Bijenkorf gaat kleding versturen in de kartonnen Rollor Express.

Test_rollor

Categorieën: Startups